5 gode grunde til at dyrke yoga

1. DU BLIVER STÆRK OG SMIDIG/

De krævende stillinger i langt de fleste former for yoga gavner dine musklers styrke og smidighed. Og jo mere dynamisk en yogaform, du vælger, jo mere sved på panden får du og forbedrer dermed din kondition.

2. DU FÅR EN FLOTTERE HOLDNING/

I yoga aktiverer du ofte kernemuskulaturen, og den gode styrke, du får i mave og ryg, retter dig mere op. Øvelser og stræk løsner desuden op for spændinger i ryg og nakke, så de skuldre, der sidder oppe under ørene til daglig, ryger ned og tilbage på plads.

3. DU REDUCERER STRESS OG ANGST/

I yoga bliver du mere opmærksom på dit åndedræt og på at trække vejret dybt og roligt og helt ned i maven. Det har en dæmpende virkning på stress, angst og depression, bl.a. fordi det aktiverer det parasympatiske nervesystem, der sørger for at berolige kroppen, når den er stresset. Yoga sænker desuden kroppens indhold af stresshormoner, bl.a. kortisol.

4. DU FÅR ET SUNDERE HJERTE OG BLODTRYG/

Yoga kan sænke din hjertefrekvens og dit blodtryk. Det kan man formentlig også takke yogaåndedrættet for. Det er den dybe afslapning, du opnår ved hjælp af åndedrættet, som skruer op for aktiviteten i de gener, der modvirker forhøjet blodtryk.

5. DU SOVER BEDRE/

Du vil have lettere ved at falde i søvn om aftenen, hvis du dyrker regelmæssig yoga – formentlig fordi yoga har vist sig at kunne øge kroppens indhold af søvnhormonet melatonin.

HEALTHDwell Spaceyoga