INTERVIEW: KOM MED BAG OM DWELL SPACE

Maria og Maria

 

Hvorfor Dwell Space og hvad er ambitionen?

Maria G: Vi gør det her, fordi vi ikke kan lade være - og fordi vi er iværksættere. Dwell Space er det sted, vi selv har lyst til at komme, og vi kreerer de workshops og events, vi selv har lyst til at gå til. Vi vil skabe et yoga-community i Kolding, og på længere sigt arbejder vi på en onlineplatform og retreats. Selvom vi først og fremmest er lokale, så tænker vi også internationalt, og det har vi nok altid gjort. 

 

Hvordan startede det hele?

Maria G: I efteråret 2017 tog jeg til Indien for at uddanne mig til yogainstruktør. I mens jeg var i Indien blev jeg bekræftet i, at yoga på en eller anden måde skulle være en del af mig og min levevej. I lang tid havde jeg leget med tanken om at skabe et yogastudie, og navnet Dwell Space var faktisk allerede på plads, inden jeg tog afsted.

Jeg vidste dog ikke, hvor det skulle ligge henne, men det hele faldt naturligt på plads, da jeg præsenterede idéen for Maria. Vi kender hinanden fra Shanghai, hvor vi i en årrække boede og arbejdede. Det var også her, vores fælles passion for yoga startede. Maria W flyttede til Kolding i sommer, og jeg selv er født og opvokset her, men de seneste 12 år har jeg boet i København og Shanghai.

 

Hvad er jeres forskellige baggrunde?

Maria W: Jeg har arbejdet med indkøb i modebranchen siden 2010 og har boet i Shanghai i fire år. Ved siden af Dwell Space har jeg to andre virksomheder. Den ene virksomhed er mit eget sports- og løbebrand, Y KURO, som jeg lancerede i 2018 og fortsat arbejder på at få ud over rampen. Den anden virksomhed er en agentvirksomhed, hvor jeg hjælper forskellige designvirksomheder med produktion i Asien. Oprindeligt kommer jeg fra Næstved, men jeg flyttede til Kolding i sommer på grund af min kæreste.

Maria G: Jeg har arbejdet i designbranchen de seneste ti år, hvor jeg har beskæftiget mig med koncept- og produktudvikling samt styling og interiør design. Ved siden af Dwell Space arbejder jeg freelance som kreativ konsulent. Generelt elsker jeg at være kreativ og aktiv, og det at forene de to ting i Dwell Space har været ambitionen fra begyndelsen.

 

Hvordan ser en klassisk dag ud?

Maria G: Selvom vi følger et fast skema i forhold til vores undervisning, så er der ingen dage, der er ens. Vi har sørget for at tilrettelægge det på den måde, at vi hver især har tid i løbet af ugen til at tage os af alle de praktiske ting, der følger med det at være selvstændig.

En klassisk dag for mig kunne være, at jeg har et yogahold om formiddagen, som jeg har forberedt dagen før. Derefter bruger jeg tid på telefonmøder eller på at opsøge nye spændende samarbejdspartnere. Generelt elsker jeg at bruge tid på forretningsudvikling og på at planlægge nye kreative tiltag. Jeg må indrømme, at jeg også bruger rigtig meget tid på de sociale medier – det er lidt af en tidsrøver, men det er en vigtigt del af vores forretningsstrategi og der hvor jeg oftest støder på nye personligheder og brands til samarbejder.

Efter en arbejdsdag kan jeg godt lide at løbe en tur med den lokale løbeklub, men jeg er heller ikke bleg for at snuppe en fredagsøl.

Maria W: Jeg starter også typisk dagen i studiet med en skøn times yoga. Derefter har jeg i forbindelse mine virksomheder forskellige kunder, jeg arbejder med og løser opgaver for. Det er både indkøbs- og logistikopgaver, som jeg bruger det meste af dagen på.

I Dwell Space regi står jeg for at holde styr på udvikling og salg af vores Dwell yogaudstyrs samt alt det administrative og økonomien. Maria er heldigvis sød til at spørge om lov, inden hun bruger penge:)

Efter arbejde bruger jeg en del timer på golfbanen. Jeg elsker at være ude i naturen, og via golf får jeg både sport og den friske luft at mærke. Det er superlækkert.

Min kæreste og jeg er begge fan af Den Engelske Pub, og vi kommer gerne derned et par gange om ugen. Deres mad er superlækker, og så er stemningen helt på plads.

 

Nogle indrømmelser på falderebet?

Maria G: Jeg ville så gerne være et A-menneske, men sandheden er, at jeg er et udpræget B-menneske.

Maria W: Jeg er elsker virkelig hvidt brød og ville sådan ønske, jeg kunne sige, at jeg startede dagen med en smoothie. I stedet for bliver det ofte en nybagt bolle fra min svigermor - allerhelst med tandsmør.