VALG AF DEN RIGTIGE YOGAMÅTTE

Det er vigtigt at vælge den rigtige yogamåtte, for at få så meget ud af
din yogapraksis som muligt. Der er stor forskel på yogamåtter, både i forhold til pris, materiale og tykkelse. 

MATERIALER/

Mange vælger at prioritere miljøet højt når de skal vælge yogamåtte, og du kan gå hele vejen og vælge en økologisk udgave. Uanset hvor højt du ønsker at prioritere økologi og bæredygtighed, når det kommer til valg af yogamåtte, så er det meget vigtigt at være opmærksom på at måtten skal være fri for latex, klorid, pvc og ftalater. 
Du vil tilbringe mange timer på din yogamåtte med bar hud imod den og tæt på den, derfor er det vigtigt at undgå disse skadelige og hormonforstyrrende kemikalier. 

Inden du beslutter dig på dit valg af yogamåtte, kan du gøre dig nogle overvejelser.

SKRIDSIKKER/

Praktiserer du yoga, hvor du sveder meget, er det afgørende for din praksis, at du har en måtte med høj skridsikkerhed. De findes i mange forskellige varianter, men vær opmærksom på, at mange yogamåtter, der foregiver at være meget skridsikre, ikke er det, når du begynder at svede. Til en svedig yogapraksis skal yogamåtten have en ru overflade, så du stadig kan stå fast på trods af svedige håndflader. 
Du kan også vælge at bruge et yogahåndklæde, som er et håndklæde i samme størrelse som din måtte, som du blot lægger ovenpå måtten. Yogahåndklæder bruges oftest ved Hot Yoga og Bikram Yoga hvor man sveder ekstremt meget. De har den fordel, at jo vådere de bliver, jo højere er skridsikkerheden. Har du blot almindelig tendens til let svedige håndflader ved en almindelig yogapraksis, er en yogamåtte med en god, ru overflade som regel nok. Yogamåtter med en blank overflade, ofte kaldes de Sticky Mat, virker som skøjtebaner så snart du får lidt fugt i håndfladerne, og er ikke skridsikre, trods navnet. 

TYKKELSE/

Yogamåtter findes i mange forskellige tykkelser, og den mest almindelige ligger på 4 mm - 6 mm. 
Skal du lave yoga, hvor du hviler meget på dine knæ eller albuer, er det rarest med en måtte der ligger i den lidt tykkere ende, så du får så meget affjedring som muligt til at aflaste presset på leddene. Dyrker du yoga med mange balanceøvelser, er det bedst med en tynd yogamåtte, da en tyk måtte vil gøre dit fundament usikkert. Skal du rejse med din yogamåtte, anbefaler vi at du vælger en tynd måtte, den er nem at pakke sammen og vejer ikke for meget. Det kan også være en god løsning blot at rejse med et yogahåndklæde. 

GLATTE YOGAMÅTTER/

Praktiserer du en type yoga, hvor du gerne vil kunne bevæge dig frit. Det kan fx være yogatyper der foregår i langsomt tempo og meget nede på gulvet, kan det være en hindring med en meget skridsikker yogamåtter, da du vil opleve at "hænge fast" i måtten. 
Her kan det være rart med en af de yogamåtter, der har en lidt glattere overflade - fx den førnævnte Sticky Mat.
Du kan også få yogamåtter til dette formål i ren uld eller bomuld. De er gode til de yogatyper, hvor du sidder eller ligger længe, da de isolerer godt og holder på varmen. Fx ved meditation og afspænding.

KØB DIN EGEN MÅTTE/

Hos Dwell Space tilbyder vi fri afbenyttelse af vores yogamåtter under timen. Vores yogamåtte er 4mm i tykkelsen og er lavet i 100% naturgummi, fri for skadelige og hormonforstyrrende kemikalier. Skulle du have lyst til at købe din egen sælger vi yogamåtterne i shoppen til 499 kr.

LIFESTYLEDwell Spaceyoga