VALG AF YOGATØJ

Når du skal købe tøj til at dyrke yoga i, er det vigtigt, at tøjet er behageligt at have på, og at det passer dig godt. Men der er nogle overvejelser, som du skal gøre dig.

TØJET SKAL KUNNE STRÆKKE SIG/

Til en yogaklasse vil du opleve, at du skal lave mange forskellige stræk, sidebøjninger, twist, bagoverbøjninger og balanceøvelser. Du skal altså kunne bevæge dig uhindret i mange forskellige retninger. Derfor er det rarest at have tøj på, der er stretch i. 
Har du et par bukser på, i et materiale der ikke kan give sig, vil du blive begrænset i din bevægelsesfrihed, og det er ikke rart. 

TØJET MÅ IKKE FORSTYRRE/

En god yogapraksis kræver god og dyb opmærksomhed og koncentration, derfor er tætsiddende tøj en klar fordel. Det er ikke rart når blusen ryger ned om nakken i en stående foroverbøjning, 
så maveskindet bliver bart, og du bliver forstyrret af blusestoffet i ansigtet. 
På samme måde er det heller ikke rart med for store trøjer og bukser, der klumper sammen i stillingerne og sidder i vejen. Det forstyrre din koncentration og fjerner opmærksomheden fra din yogapraksis til irritationen over at skulle rette på tøjet hele tiden. 

EN HELDRAGT KAN VÆRE GOD/

Med en heldragt skal du ikke bekymre dig om, om du kommer til at skille på midten. En heldragt er ofte mere eller mindre tætsiddende til kroppen, og bliver derfor hvor den skal. Det giver dig mulighed for at koncentrere dig om det væsentlige - din yogapraksis. En heldragt sørger også for, at du ikke bliver kold undervejs, da størstedelen af kroppen er dækket. Du kan få heldragter med strop til de varme dage og klasser, og heldragter med kort ærme eller langt ærme til de dage, hvor du måske har tendens til at fryse lidt mere. 
Med en heldragt skal du heller ikke tænke på bukselinninger der er ubehagelige at ligge ovenpå. 
Heldragter findes i mange forskellige kvaliteter og styles, så du kan helt sikkert finde en, der passer lige til dig. 

SYNINGER KAN IRRITERE/

Når du køber yogatøj skal du overveje hvordan syningerne i dit nye tøj er placeret. Det er ikke rart at ligge på gulvet med lænden på en tyk syning eller lynlås der presser og gør ondt. Du kan hos os få både leggings og toppe uden gener af syninger.

LØSTSIDDENDE TØJ/

Du kan også vælge løssiddende tøj i form af bukser og t-shirt. Vær dog opmærksom på at buksen ikke er vig for neden ved foden, da buksen så vil falde ned, når du eksempelvis står på hovedet.