HOLDBESKRIVELSER


ASHTANGA (MODIFICERET)

Ashtanga er en fysisk krævende og udfordrende yogaform, hvor du træner udfra den samme serie hver gang (First Primary Series), hvilket gør at du med tiden lærer serien og træningen bliver meditativ. Der er fokus på præcision i stillingerne, så dette hold er for dig, der gerne vil gå mere i dybden med de klassiske udfordrende yogastillinger. Det er en modificeret time, hvor der er tid til justeringer og gennemgang af teknik. Sværhedsgraden ligger lidt over vores øvrige hold, så det er ikke timen for dig med skavanker og skader.

FLOW

Flow er en kreativ yogastil, hvor sammensætningen af hver time er forskellig. Timen foregår i et moderat tempo, hvor vi opbygger styrke og udholdenhed. Vi kombinerer stillinger inspireret af Vinyasa og Ashtanga, der følger din vejrtrækning og forbedrer din smidighed. Hver instruktør har sin egen stil, så du skal forvente variation af timerne, alt efter hvem der underviser.

GUIDED MEDITATION

I denne time kommer vi til at gennemgå forskellige vejrtrækningsteknikker (pranayama) samt meditation. Frygter du, at du kommer til at sidde i 60 minutter med lukkede øjne og meditere? Bare rolig, det gør du ikke. Det bliver en kombination af pranayama, meditationsøvelser og mindfulness, og alle kan være med, uanset erfaring med pranayama, meditation og mindfulness.
Meditation og pranayama er vigtige i en yogapraksis og kan blandt andet hjælpe med at reducere stress og angst og i det hele taget skabe mere ro.


Jeg håber på at se jer på måtten fredag morgen - Heidi Kokborg

MINDFULL HATHA

På dette hold arbejdes der med styrke og smidighed i krop og sind gennem både bevægelse og stilstand i asanas. Hele yogapraksissen bindes sammen af en mindfull tilgang og med fokus på åndedrættet, som et anker til nærvær i nuet. Tempoet gennem klassen er nedsat med henblik på masser af tid til at opleve, hvordan du har det, i din krop og i dit sind.

Du vil blive præsenteret for åndedrætsøvelser, klassiske hatha yoga stillinger incl balanceøvelser og små flows. Det vil hovedsagligt være siddende og liggende stillinger, men også lettere stående stillinger. Holdet starter med en lille meditation og kontakt til åndedrættet, og afsluttes med en dybdeafspænding. Målet er at opnå en grundstyrke og øget smidighed, og at du oplever øget velvære, der kan sprede sig til din dagligdag.

Alle kan være med uanset om du er ny til yoga eller har yogaerfaring. 

myofacial release

Myofascial Release er 45 minutters selv-behandling af krop og sind.

Vi tager udgangspunkt i akupressur punkter og løsner op for spændinger ved at vi arbejder mere i dybden med vores bindevæv.

Vores bindevævsstruktur er flere lag, som omslutter det vores muskler, muskelgrupper og organer. Vi løsner op for vævet og giver vores led mere bevægelighed.

Myofacial er en time alle kan være med til.

POWER FLOW

Power Flow foregår i et tempo, hvor du får sved på panden, opbygger styrke og udholdenhed. Vi kombinerer stillinger inspireret af Vinyasa og Ashtanga, der følger din vejrtrækning og forbedrer din styrke og udholdenhed. Hver instruktør har sin egen stil, så du skal forvente variation af timerne, alt efter hvem der underviser.

RESTORATIVE YOGA

Restorative Yoga er en blid yogaform der støtter op om vores behov for at restituere og genopbygge kroppens energi, og bringe krop og sind i balance. De fleste stillinger udføres liggende og understøttes af hjælpemidler som puder, tæpper, blokke osv., der hjælper kroppen til at give slip og opnå følelsen af vægtløshed, hvilket gør at kroppen ikke længere er tynget af angst, smerte, stress og spændinger. Øvelserne består af stilhed og hvile, og holdes i op til 15 minutter.

  Det er en god idé at medbringe lidt ekstra varmt tøj og et par strømper, da vi ønsker at holde kroppen varm under hele timen. 

STRALA

Strala yoga er en yogaform, der er bygget op omkring videnskaben om Natural Movement.

Med en kombination af blødhed, hvor hver bevægelse er forbundet med dit åndedræt, bevæger du dig fra dit center, med de muligheder du har med din krop. Til Strala går vi aldrig direkte efter en stilling, måske går vi endda en masse skridt udenom. Og opbygger stillingerne med momentum, fra den ene stilling til den anden - så vi hele tiden er i flow med vores åndedræt og krop.

 Til Strala vil vi gerne bruge hvad vi har brug for og lade resten være, så vi altid søger den mest simple vej gennem timen. Med tiden vil du finde ud af hvordan du placere lige præcis din krop gennem stillingerne, for at du samtidig også hele tiden kan være i flow.

 YIN

Yin er en mere stille og meditativ yogaform, men ikke nødvendigvis den blideste, hvor din vejrtrækning og lange stræk er i fokus. Øvelserne kræver mindre styrke, men er mentalt krævende.

Hvert stræk i Yin holder vi mellem 3-10 minutter, hvilket gør underværker for dit bindevæv i kroppen, der bliver mere smidigt, skabes plads og bevægefrihed.   Det er en god idé at medbringe lidt ekstra varmt tøj og et par strømper, da vi ønsker at holde kroppen varm under hele timen. 

YIN FLOW

Forskellen på Yin og Yin Flow, er at vi i Yin Flow bruger kroppen i blide flow mellem strækene. Timen er stadig af en mere stille og meditativ yogaform, men ikke nødvendigvis den blideste, hvor din vejrtrækning og lange stræk er i fokus. Øvelserne kræver mindre styrke, men er mentalt krævende.

Hvert stræk i Yin holder vi mellem 3-10 minutter, hvilket gør underværker for dit bindevæv i kroppen, der bliver mere smidigt, skabes plads og bevægefrihed.   Det er en god idé at medbringe lidt ekstra varmt tøj og et par strømper, da vi ønsker at holde kroppen varm under hele timen. 

YIN YANG

Yin Yang er timen hvor alle kan deltage, også nybegynderen.

Timen er en kombination af flow (Yang), hvor du bevæger dig i takt med din vejrtrækning og styrker dine muskler og Yin der er mere stille, men mentalt udfordrende lange stræk. Hvert stræk i Yin holder vi mellem 3-10 minutter, hvilket gør underværker for dit bindevæv i kroppen og du går fra timen med en indre ro. 

Det er en god idé at medbringe lidt ekstra varmt tøj og et par strømper, da vi ønsker at holde kroppen varm under yin sekvensen

YOGA FOR MÆND (LUKKET HOLD)

På dette hold arbejdes der med styrke og smidighed i krop og sind gennem både bevægelse og stilstand i asanas. Tempoet gennem klassen er vekslende, nogen gange arbejder vi i dybden med vores bindevæv, andre gange arbejder vi mere i bevægelse og fokus på at styrke kroppen.

Du vil blive præsenteret for åndedrætsøvelser, klassiske hatha yoga stillinger incl balanceøvelser og små flows. Holdet starter altid med at finde ind til et roligt åndedræt og afsluttes med en dyb afspænding.

Målet er at opnå en grundstyrke og øget smidighed, og at du oplever øget velvære, der kan sprede sig til din dagligdag.

Alle kan være med uanset om du er ny til yoga eller har yogaerfaring. Holdet er et lukket hold - er du interassert i at være med, så send en mail til mw@dwellspace.dk

Tilmeld dig holdet for 5 gange for ialt 500kr. Har du klippekort kan du anvende dette. Opstart uge 43.

YOGA FOR STRESSRAMTE

Denne time er for dig der har brug for at genopbygge kroppens energi. Til at bringe krop og sind i balance. De fleste stillinger udføres liggende og understøttes af hjælpemidler som puder, tæpper, blokke osv., der hjælper kroppen til at give slip og opnå følelsen af vægtløshed, hvilket gør at kroppen ikke længere er tynget af angst, smerte, stress og spændinger. Øvelserne består af stilhed og hvile, og holdes i op til 15 minutter.

  Det er en god idé at medbringe lidt ekstra varmt tøj og et par strømper, da vi ønsker at holde kroppen varm under hele timen. 

Modsat andre hold, så er dette et hold hvor du tilmelder dig af x antal gange. Du er naturligvis velkommen til at komme til en time inden du endeligt beslutter forløbet gange.

Tilmeld dig holdet for enten 4 gange for ialt 375kr eller 8 gange for 650kr. Har du klippekort kan du anvende dette. Har du ubegrænset yoga, kan du sende en mail med antal gange du ønsker at deltage på holdet (4 el 8 gange).